Lustrum editie van het G-voetbal Smitshoek voetbalkamp

Het is vrijdagavond 7 juni, op het terrein van vv Smitshoek verzamelen zich 14 begeleiders en 35 spelers voor wat de lustrum editie gaat worden van hun voetbalkamp. Voor alle pupillen, junioren en senior spelers start een weekend vol spelletjes, ontspanning, lekker eten, samen zijn en even loskomen van ziektes, beperkingen en zorgen.

Na een best al spannende rit van 1.5 uur (waar gaan we heen? /hoe laat zijn we er? /waar slapen we?) komen we aan bij vakantieboerderij Peppelenburg in het Gelderse Otterlo. Voor de spelers is er iets te eten en te drinken voordat gezamenlijk de bedden worden opgemaakt.

Wat volgt is een korte nacht, het is altijd spannend om nog te keten voor het slapen, en de start van een mooi programma. We hebben bingo met voor iedereen een prijs, voetbalwedstrijden, voetvolley en volleybal met aangepaste regels. Maar bovenal is er samen een hoop plezier en ontspanning.

De dag eindigt met een schemerwandeling voor de jongere spelers en voor de senioren een serieuze dropping, waarbij de navigatie kwaliteiten stevig worden aangesproken.

Zondag vliegt voorbij met speurtochten, foamhockey en voetbalwedstrijden waarna ’s avonds een disco is georganiseerd en iedereen mooi aangekleed en opgemaakt kan losgaan op de dansvloer. In een andere ruimte kan worden gekeken naar het Nederlands elftal terwijl er buiten een flink kampvuur wordt gestookt.

Over eten hadden ze ook niet te klagen. Vrijdag kipnuggets. Zaterdagoverdag pannenkoeken en in de avond kwam er zelfs een frietkraam. Op zondag tosti’s en in de middag werd er door een plaatselijke ijswinkel ijs gebracht. Zondagavond werd afgesloten met een BBQ.

Helaas is het op maandag alweer voorbij en gaan we terug naar huis. Maar niet voordat er nog een grote prijsuitreiking is met als klap op de vuurpijl speciale lustrum sporttassen. Dankzij de vele trouwe sponsoren is dit 10e G-voetbalkamp een onvergetelijke ervaring geworden voor alle spelers.

Tot volgend jaar!

Heb jij (of je ouders) na dit verhaal ook zo’n zin om te kijken of G-voetbal iets voor jou is mail of bel dan Wilco de Groot, coördinator G-voetbal Smitshoek; wdegroot@caiway.nl, 0618516341

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *