Familiedag G-voetbal Smitshoek

Zaterdag 15 Juni, weersvoorspelling zegt ‘regen’, wij zeggen ‘FAMILIEDAG!!’

Spelers en ouders verzamelen zich onder de hoofdtribune want G1, G2 en JG1 hebben daaronder de kleedkamers gekregen. Best wel spannend onder zo’n grote tribune, maar niet voor de koelbloedige spelers van het G-voetbal.

Vandaag gaan ze het doen, de wedstrijd van het seizoen!; tegen de ouders/broers/zussen en andere aanhang. Een echte titanenstrijd!

Onze G1 senioren zijn goed vertegenwoordigd en spelen de veters uit hun schoenen. Het is goed te merken dat dit onze senioren zijn want het spel wordt serieus gespeeld, de passes zijn messcherp en de afwerking is om door een ringetje te halen. Ze proberen de ouders te breken maar die bieden flink weerstand, een eindstand van 2-3 is al wat rest.

Op het andere veld treffen we de jongens en meisjes aan van het gecombineerde JG1, pupillen en junioren. Ze worden stevig aangemoedigd door de coaches en proberen alles wat tijdens de trainingen geleerd is in deze wedstrijd toe te passen. Er zijn mooie combinaties, af en toe een terugspeelballetje maar vooral enthousiasme om al die ouders vandaag te verslaan. Nou, ik kan je vertellen, aan het gezweet gepuf en gesteun van de ouders te horen zijn ze er goed in geslaagd. Was het bij rust nog 3-1 komen we bij het eindsignaal een stand tegen van 6-3. Wat een fantastisch resultaat voor deze ploeg!

In de tussentijd speelt het G2 team tegen de ouders. Ook deze spelers bijten zich vast en laten niet met zich sollen. Het lijkt echter wel of de ouders steeds beter in het spel komen. Er zitten natuurlijk ook ervaren spelers tussen maar daar laten de G2 spelers zich niet door tegenhouden. Echter eindigt de wedstrijd in een gelijkspel, 2-2.

Ondanks de weersvoorspelling is het nog steeds droog dus we gaan, na een pauze, door met de volgende wedstrijd: de G1 tegen de G2.

En wat hebben die jongens en meiden een energie zeg!

Al wedstrijden gespeeld en dan nog een waarbij ze alles geven. Het zweet gutst zelfs de schoenen in maar er zal gewonnen worden. Lang blijft het evenwicht bewaard maar het eindresultaat is toch dat G2 wint met 2-3

Toen je dacht dat het klaar hadden we nog een laatste wedstrijd tegoed.

Het gecombineerd G1, G2 en JG1 treedt aan tegen alle ouders….ok, alle ouders die nog energie hadden 😉

De strijd barst los.

We zien tal van mooie combinaties en een enkele speler die dwars door de verdediging heen lijkt te schieten. Maar helaas vaak het doel niet weet te vinden.

Bij de ploeg van de ouders is het doel op een bijzondere wijze gevuld, we zien twee dames doelvrouw die het doel potdicht houden.

Dit leidt gelukkig niet tot een eindstand die geen recht doet aan de strijd: de G-spelers winnen met 3-2

Al met al kunnen we terugkijken op een zeer geslaagde familiedag die tegen alle verwachtingen in ook nog droog bleef. En afgesloten werd met een ijsje uit de mobiele ijskraam op het plein van de vereniging.

Alle spelers en aanhang bedankt en tot het volgend seizoen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *